П`ятниця
19.04.2024
12:07
Форма входу
Пошук
Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 51
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

село Клембівка

Блог

Головна » 2013 » Березень » 25 » Ярмарковий рух відродили завдяки О.Калетник
08:17
Ярмарковий рух відродили завдяки О.Калетник
22 вересня славнозвісне ямпільське село Клембівка ярмаркувало. Там за сприяння Благодійного фонду «Батьківська земля» та кандидата у народні депутати України Оксани Калетник відбувся перший «Подільський ярмарок», куди з'їхалися представники десятків підприємств, приватні підприємці та майстри народної творчості з усієї Вінниччини.
Такої кількості продавців та покупців Ринкова площа села Клембівка не бачила, мабуть, ніесли. Ковбасну продукцію пропонували Тульчинський, Літинський та Вінницько-хуторянський м'ясокомбінати, плодово-овочеву -- Могилів-Подільський консервний завод, мінеральну воду -- ТОВ «Альтаїр», городину -- фермерське господарство «Сафарі» зТиврова, хлібобулочні вироби -- пекарі з Могилева-Подільського та Томашполя.

Подоляни у силі наздогнати «Сорочинський ярмарок»
Органіпробка «Подільської ярмарки» Оксана Калетник зазначила, що будучи у свій час головою правління фонду «Батьківська земля» ініціювала проведення не 1-го фестивалю, покликаного розвивати економічний та творчий потенціал рідного Поділля.



- Фонд проводив чимало заходів, покликаних відродити культуру нашого народу. Це і "Мальована хата", і "Мамину сорочку пригорну до серця". Але прийшов час і у фонді задумались про щорічні свята, завдяки яким можна було б зміцнювати традиції, продовжувати економічно-торгові стосунки між людьми, - зазначила Оксана Миколаївна. - Якщо взяти за приклад «Сорочинський ярмарок» -- це близько мільйона людей, які приїжджають з усієї України, щоб поспілкуватися. Там започатковується власна справа, підписуються контракти, поглиблюються ділові стосунки. У фонді зрозуміли, у яке практичне ложе могли б направити організовані фестивалі. Відкриття «Подільського ярмарку» -- це лише початок, перший крок. Думаю, наступного року здесь збереться значно більше людей. І я вірю, що подоляни в силі наздогнати «Сорочинський ярмарок». Адже насправді ми дуже конкурентоспроможні. Маємо этакі переваги, як сусідство нашого району з іншими країнами і, звичайно, відома колись на ввесь радянський альянс і за його межами клембівська вишивка. Вона і стане візитівкою нашого ярмарку.

До проведення «Подільського ярмарку», як повідомила Оксана Калетник, готувалися вісім місяців. Його мета -- відродження ярмаркового руху, розвиток ремесел. «Подільський ярмарок» - це перший крок до того, що життя на Поділлі справді покращиться. allowfullscreen>
Ярмарковий рух відродили завдяки О.Калетник
Переглядів: 516 | Додав: djgora | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Asya  
1
Да ярмарок хороший тільки товар дорогий!!! surprised

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]